Foeke Venema

Ik ben 3 jaar lid van Fotokring De Zoeker. In het verleden heb ik eens de basiscursus fotografie gedaan en een aantal andere cursussen bij FRB fotografie.

Wij hebben 4 jaar geleden een Nikon D610 gekocht. Om wat te leren hoe een digitale camera werkt heb ik me aangemeld bij de fotokring. De verschillende maandthema’s geven uitdagingen en doen me nadenken hoe een foto te maken. Ook leer ik veel van andere leden.

Het is altijd een gezellige avond als de foto’s worden besproken. Ook de uitjes met leden van de fotokring is leuk. Al kwam dat het helaas de laatste tijd door de Corona niet van.

Ik ben sinds kort materiaalman. Ik verzorg dat de foto’s in de lijsten komen om te exposeren. Tevens zit in de expositiecommissie, die beoordeelt welke foto’s er geëxposeerd worden.

We hebben een vast expositieruimte in de kantine van Saxenoord. Daarnaast hebben we diverse ruimtes gehad en zwalken we een beetje door Franeker. Omdat we maar een kleine club zijn gebruiken we ruimtes op non profit basis. Vaak in lege winkelruimtes. In het najaar van 2021 gaan we naar de hal van het gemeentehuis van Waadhoeke in Franeker.